• darkblurbg
    Massagepraktijk OCL
    Even weg uit de sleur van alledag, even een uurtje voor jezelf.
  • darkblurbg
    massagepraktijk OCL
    Een weldaad voor lichaam EN geest

Bij OCL werken we inmiddels met z'n drieën. Esmaralda, Astrid en Peter. Peter is er in principe de gehele week. Esmaralda en Astrid nu nog maar een paar dagen per week, maar dat gaan we uiteraard uitbreiden. Gezamenlijk kunnen we nu nog meer massages geven en klanten hebben ook iets te kiezen. Wij geven ieder onze eigen massage, geen eenheidsworst, gewoon wat we op dat moment nodig vinden. We praten uiteraard veel over masseren en leren zeker van elkaar, maar de massage die we geven is echt altijd een persoonlijke massage. Heel erg op het gevoel. 

Peter geeft les bij de Massagerij en Esmaralda en Astrid zijn assistenten bij de Massagerij, dus ook daar komen we elkaar veel tegen. Dat maakt de samenwerking nog hechter.

Als team vinden wij het belangrijk dat de massage die we geven vol met aandacht is voor de klant. We doen ons best om te luisteren naar de klant en de massage af te stemmen op de wensen van de klant. Wij vinden het ook geen enkel probleem als je een keer van masseur/masseuse wilt wisselen. We hebben alle drie onze eigen stijl en het kan verhelderend en ontspannend werken als je als klant een keer door een ander gemasseerd wordt.

Mijn naam is Peter Beij. Ik ben werkzaam als massage docent bij massageschool De Massagerij in Leiderdorp. Dat doe ik niet helemaal alleen. Met mij werken er nog een aantal andere docenten en assistenten bij De Massagerij. Deze gediplomeerde docenten en assistenten hebben allemaal een eigen massage praktijk. Maar daar waar het nodig en mogelijk is werken we graag samen als masseurs/masseuses. Denk daarbij aan duo massages, bedrijf stoel massage, evenementen, maar ook vervanging bij vakantie en ziekte. Al met al een geweldig team aan masseurs/masseuses. En allemaal even enthousiast over het geven van massages en massage les.

Ik zelf ben van huis uit een ICT specialist. Maar op een gegeven moment kwam ik er achter dat dat werk mij niet gelukkig maakte. Wat RSI achtige verschijnselen en wat mentale onrust zorgde ervoor dat ik op zoek ging naar wat mij gelukkig maakte. Via Yoga en Meditatie ben ik uiteindelijk bij massage beland. Voor mij was de eerste ervaring met het geven van een massage een openbaring. Alsof er opeens de gordijnen van de ramen werden getrokken. Een geweldige beleving en ervaring. Ik wist het zeker, dit is mijn toekomst. Na diverse omzwervingen en heel veel massage opleidingen in Nederland en het buitenland ben ik uiteindelijk bij De Massagerij beland. Samen met mijn vrouw Monique runnen wij dit bedrijf. En daar vinden we beide heel veel voldoening in. Het blijft fantastisch om mensen iets te leren en zeker om ze te leren hoe ze een heerlijke massage kunnen geven.

Maar naast het geven van massage les heb ik ook heel veel plezier in het geven van een massage. Het maakt mij niet uit welke massage, zolang het maar helpt. Zolang jij, als klant, er maar een positief gevoel aan overhoudt. Ik doe er alles aan om jou op je gemak te stellen en je een geweldige ervaring te geven.

 

Aangenaam

Ik ben Esmaralda Waning


Ik ben opgeleid als kok. Maar daar heb ik niet lang in gewerkt. Na diverse omzwervingen en werkgevers ben ik uiteindelijk in aanraking gekomen met massages. Mijn sport is Aikido. Daar heb ik mensen leren kennen die mij in aanraking gebracht hebben met massage. En als gevolg daarvan ben ik de opleiding tot sport masseur gaan volgen. Dat is best zwaar en het leek mij in eerste instantie niet heel erg veel bevrediging te geven. In plaats daarvan ben ik een opleiding tot ontspannings masseur gaan volgen. Die heb ik inmiddels afgerond en ik ben nu als ontspannings masseur aan de slag gegaan bij een wellness centrum. En nu dus ook als masseuse bij OCL. Toch bleef het sport massage kriebelen en ik heb de opleiding tot sport masseur dan ook weer opgepakt.

Het geven van ontspannings massages geeft mij veel rust en dat is best fijn in onze hectische wereld. Mijn massages geef ik graag met aandacht voor lichaam en geest. Ik hou zelf van een stevige massage, dus ik geef meestal ook stevige massages, maar ook zachte energetische massages zijn een optie. Jij als klant mag het bepalen.

Ik ben nu nog maar een beperkt aantal dagen bij OCL aan het werk, maar de bedoeling is dat we daar een volle werkweek van gaan maken. Ik hoop je snel te zien op mijn massage tafel.

Mijn naam is Astrid Ringelberg.

Ik werk al sinds 1988 als beveiligingsbeambte, eerst op Schiphol, toen een aantal jaren buiten Schiphol en sinds 2002 weer terug op Schiphol.

Na een burn-out ontdekte ik dat goed voor jezelf zorgen erg belangrijk voor een mens is. Omdat ‘iets met masseren’ al heel lang op mijn lijstje stond om te doen, leek het mij na de burn-out het juiste moment om iets anders te starten.

Daarom heb ik in 2019 een opleiding tot Allround Masseur gevolgd bij De Massagerij. Zo kon ik zelf overbrengen dat een massage een onderdeel van zelfzorg is. Van lief zijn voor je lichaam.

Naast mijn werk als beveiligingsbeambte, werk ik inmiddels als ZZP-er bij 2 massagepraktijken. Wel op vaste dagen, dus de klanten weten precies wanneer ze mij kunnen treffen.

Mijn werkzaamheden in de beveiliging en massage liggen mijlenver uit elkaar, maar ik vind het allebei leuk. Het geeft me allebei energie.

Inmiddels heb ik mijn opleiding tot Holistisch Therapeut afgerond, waarbinnen ik heb geleerd om met Reiki te werken en klankschaalmassages te geven. Tussendoor heb ik mijn ook certificaat Reiki Master en mijn certificaat Zwangerschapsmassage behaald.

Bij elk certificaat leer je weer andere dingen en ik vind het vooral leuk om alles wat ik leer samen te voegen tot mijn massage.


Ontspannings Centrum Leiderdorp
Touwbaan 3a
2352 CZ Leiderdorp

t: 06-29518887 (Peter)

t: 06-44024172 (Esmaralda)

t: 06-18618872 (Astrid)

e: info@ocl-massage.nl

kvk: 80011527

btw: NL003381830B69

Contact opnemen of massage boeken